fast and secure web hosting. from a simple website to a highly visited e-shop  

Τι είναι το domain name;

Το domain name είναι ουσιαστικά το όνομα της διεύθυνσης ενός website. Έχει την μορφή paradeigma.gr ή παράδειγμα.gr και εισάγεται στην γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή (browser), όπως Internet Explorer, Firefox, Chrome. Κάθε domain name είναι μοναδικό, κάτι που σημαίνει ότι η απόκτηση ενός domain name, εξασφαλίζει στον αγοραστή την αποκλειστική χρήση.

Το domain name που επιλέγει κανείς συνήθως είναι αντιπροσωπευτικό της ιστοσελίδας που φιλοξενείται. Για παράδειγμα τα e-shops συνήθως επιδιώκουν προς κατοχύρωση ένα "πιασιάρικο" κι εύκολο να θυμάται κανείς όνομα που συχνά περιέχει την λέξη shop στο τέλος. Άλλοι πάλι σε προσωπικές ιστοσελίδες επιλέγουν το επίθετό τους ή το πρώτο γράμμα του ονόματός τους με το επίθετο να ακολουθεί ή κάποιον αντίστοιχο συνδυασμό. Οργανισμοί και σύλλογοι συνήθως επιλέγουν ένα domain name με είτε το όνομά τους, είτε ένα όνομα που περιέχει τον κύριο τομέα δραστηριοτήτων τους ( Δείτε: Που χρησιμεύει ένα domain name; )

Άρα η επιλογή κι η αγορά ενός domain name, είναι μια διαδικασία αρκετά σημαντική τόσο για επιχειρήσεις και οργανισμούς (για λόγους marketing και branding) όσο και για προσωπική χρήση. ( Δείτε επίσης: Τι πρέπει να προσέξω κατά την κατοχύρωση ενός domain name; )

Σας προτείνουμε να σκεφτείτε προσεκτικά το domain name που θέλετε να κατοχυρώσετε και στην συνέχεια να ελέγξετε αν είναι διαθέσιμο προς κατοχύρωση. Στην περίπτωση που δεν είναι μπορείτε να αναζητήσετε κι άλλα εναλλακτικά ονόματα που παραμένουν ελεύθερα προς κατοχύρωση, αλλά και αντιπροσωπευτικά της ιδέας, επιχείρησης ή σκοπού σας.

Εμείς είμαστε δίπλα σας σε κάθε στάδιο της διαδικασίας παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής τόσο για την επιλογή του σωστού ονόματος domain name, όσο και στην υποστήριξη οποιουδήποτε εγχειρήματός σας.