fast and secure web hosting. from a simple website to a highly visited e-shop  

Φτιάξτε δωρεάν την ιστοσελίδα σας σε 10 λεπτά

Στην Hostdog, με κάθε όνομα χώρου (domain name) .gr, σας κάνουμε δώρο έναν λογαριασμό φιλοξενίας άμεσα ο οποίος, αντίθετα με τον ανταγωνισμό, περιλαμβάνει MySQL database, ώστε να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το CMS (WordPress, Drupal, Joomla) της επιλογής σας.

CMS είναι το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου όπου κάνει την δημιουργία δυναμικών σελίδων πολύ πιο απλή κι εύκολη διαδικασία για τον μέσο χρήστη. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πως να δημιουργήσετε δωρεάν την δική σας ιστοσελίδα μόνος ή μόνη σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Τι χρειάζεται ένα site

Μια ιστοσελίδα (site, webpage ή website) ώστε να την βλέπουν οι χρήστες στον browser τους (Firefox, Chrome, Internet Explorer) χρειάζεται τα παρακάτω:

  • domain name: όπως hostdog.gr
  • φιλοξενία: δηλαδή θα πρέπει ένας server να "σερβίρει" τις σελίδες στους χρήστες
  • CMS: πρόκειται για μια εφαρμογή (application) διαχείρισης περιεχομένου όπως είναι το Drupal ή το WordPress, όπου αναλαμβάνει μέσω ενός panel διαχείρισης την εύκολη διαχείριση και δημοσίευση περιεχομένου (κειμένου και αρθρών, φωτογραφιών κλπ).

Πρώτα βήματα - Είσοδος στο cPanel

Η ενεργοποίηση του λογαριασμού γίνεται είτε αυτόματα κατά την αγορά ενός domain name, είτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για την ενεργοποίηση του πακέτου δωρεάν φιλοξενίας.

Στην συνέχεια θα σας αποσταλούν στο e-mail σας τα στοιχεία πρόσβασης στο διαχειριστικό panel cPanel. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες και συνδεθείτε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό e-mail και το website σας, και τα δύο θα σας πάρουν ελάχιστα λεπτά, δείτε πώς:

Δημιουργία e-mail λογαριασμού

Αφού συνδεθείτε στο cPanel, στην συνέχεια αρκεί να εντοπίσετε το εικονίδιο "Email accounts" και στην συνέχεια να συμπληρώσετε ένα e-mail χρησιμοποιώντας στο παράδειγμά μας το domain name hostdog χρησιμοποιούμε το info που είναι αρκετά διαδεδομένη σαν e-mail διεύθυνση.

cPanel διαχείριση e-mail λογαριασμώνcPanel δημιουργία e-mail λογαριασμού

Αυτόματη εγκατάσταση με το Softaculous

Το Softaculous σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε πάνω από 300 εφαρμογές και να τις εγκαταστήσετε με 1 μόνο click.

Σε αυτό το παράδειγμα, θα χρειαστεί να εντοπίσουμε μέσα στο cPanel το εικονίδιο του Softaculous, ώστε να εγκαταστήσουμε το WordPress στην ιστοσελίδα μας.

Αρχικά επιλέγετε το πρωτόκολλο, συνήθως δεν υπάρχει ανάγκη για SSL (https) που χρησιμοποιείται πχ από e-shops και προτείνουμε "http ://www". Αν θέλετε το site σας να "τρέχει" σε κάποιο υποφάκελο αρκεί να συμπληρώσετε κάτι στο πεδίο Directory, οπότε αν συμπληρώσετε για παράδειγμα "blog" το site σας θα ανοίγει από την διεύθυνση www.hostdog.gr/blog.

Σχετικά με τα πεδία database name και database prefix τα συμπληρώνει αυτόματα το Softaculous και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα

  • Site name: Συμπληρώνεται τον τίτλο του site σας, αυτό που θα εμφανίζεται πάνω στην μπλε μπάρα του browser
  • Site Description: Μια σύντομη περιγραφή του ιστότοπού σας

Αυτόματη εγκατάσταση WordPress με το Softaculous

Στην συνέχεια,

Admin Username: (ΠΡΟΣΟΧΗ) προτείνουμε να το αλλάξετε από το default "admin" σε κάτι άλλο. Admin Password: Αν δεν σας βολεύει το password που δημιυργήθηκε αυτόματα, μπορείτε να το αλλάξετε σε κάποιο άλλο

  • Select Language: Μπορείτε να επιλέξετε απευθείας Greek-Ελληνικά
  • Limit Login Attempts: Στην περίπτωση του WordPress προτείνουμε αυτήν την επιλογή για περισσότερη ασφάλεια.
  • Auto Upgrade: Προτείνουμε να έχετε αυτήν την επιλογή ενεργοποιημένη και ξεγνοιάστε από το άγχος των ενημερώσεων διατηρώντας την ιστοσελίδα σας ασφαλή.
Κάτω από το κουμπί Install, μπορείτε αν θέλετε να συμπληρώσετε ένα e-mail για να παραλάβετε ένα αντίγραφο των βασικών ρυθμίσεων, κωδικούς πρόσβασης κλπ.

Ρυθμίσεις στην αυτόματη εγκατάσταση WordPress χρησιμοποιώντας το Softaculous

Και πατάμε Install. Στην συνέχεια όλα θα γίνουν αυτόματα και είσαστε έτοιμοι να αρχίσετε να προσθέτετε περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας!

Επιπλέον χρήσιμες οδηγίες:

Screenshots: 
Ρυθμίσεις στην αυτόματη εγκατάσταση WordPress χρησιμοποιώντας το Softaculous
cPanel διαχείριση e-mail λογαριασμών
cpanel δημιουργία e-mail λογαριασμού
Αυτόματη εγκατάσταση WordPress με το Softaculous