fast and secure web hosting. from a simple website to a highly visited e-shop  

Μεταβίβαση domain name

Κατά την μεταβίβαση (αλλαγή ιδιοκτήτη) ενός ονόματος χώρου (domain name) θα πρέπει τα δύο μέρη δηλαδή Μεταβιβάζοντος και Νέου φορέα - Αποδεχόμενου τη μεταβίβαση. Να συμπληρώσουν το επισυναπτώμενο υπόδειγμα και θα πρέπει στην συνέχεια να μας προωθήσετε τα σχετικά έγγραφα και νόμιμα δικαιολογητικά.

Όλα τα έγγραφα που θα συμπληρώσετε θα πρέπει, όπως προβλέπεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων:

  • να φέρουν σφραγίδα βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής από κάποια δημόσια αρχή
  • Φωτοτυπία ταυτότητας ιδιοκτήτη
  • Καταστατικό/έναρξη εταιρίας που θα γίνει η μεταβίβαση (στην περίπτωση που ο νέος φορέας δεν είναι φυσικό πρόσωπο)

Πιο ειδικά, θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα στην αίτηση ο μοναδικός κωδικός εξουσιοδότησης (EPP code) καθώς και όλα τα απαιτούμενα πεδία (είναι σημειωμένα με αστερίσκο) με ευδιάκριτα γράμματα, αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η περάτωση της διαδικασίας.
*Στην περίπτωση των πεδίων "Κωδικός Προσώπου" και "Κωδικός Εξουσιοδότησης Προσώπου", στην περίπτωση του Μεταβιβάζοντος συμπληρώνονται από εμάς ή μπορείτε να μας ζητήσετε να σας τα γνωστοποιήσουμε, ενώ στην περίπτωση του Νέου Φορέα, είναι απαραίτητο να έχει προστεθεί σαν επαφή στον λογαριασμό σας ή να έχει εγγραφεί στην περιοχή πελατών της Hostdog.

Με τη μεταβίβαση εκχωρηθέντος Ονόματος Χώρου μεταβιβάζεται ταυτόχρονα οποιαδήποτε μορφή του εκχωρηθέντος ονόματος χώρου δεσμεύεται αυτόματα καθώς επίσης και οι δεσμευμένες μορφές του εκχωρηθέντος ονόματος χώρου που ενεργοποιήθηκαν κατόπιν αιτήσεως του φορέα.

Προσοχή:

  • Η μεταβίβαση ενός domain name, αφορά την αλλαγή ιδιοκτήτη. Στην περίπτωση που επιθυμείτε την "μεταφορά" ενός domain name, αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς χρέωση και άμεσα μέσω της φόρμας: μεταφορά ονόματος
  • Η μεταβίβαση του domain αποτελεί χρεώσιμη πράξη στο μητρώο (20euro+Φ.Π.Α.) όπως η κατοχύρωση, χωρίς να ανανεώνεται για 2 χρόνια.