fast and secure web hosting. from a simple website to a highly visited e-shop  

Γιατί να ενημερώνω τα plugins του WordPress;

Το WordPress ενημερώνεται από τους δημιουργούς του αρκετά συχνά Τόσο ώστε να χρειάζεται να αφιερώνει κανείς αρκετό χρόνο παρακολουθώντας τις συνεχείς και ασταμάτητες ενημερώσεις των plugin. Οπότε πολύ εύστοχα κάποιοι από εμάς αναρωτιούνται: Είναι απαραίτητες όλες αυτές οι ενημερώσεις; Και τι θα γίνει αν τις αγνοήσω;

Με αυτό το κείμενο λοιπόν θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα και να δείξουμε ότι ενώ η συνεχείς ενημερώσεις ενός προγράμματος μπορεί να μας ταλαιπωρούν, είναι σημαντικές και χρήσιμες για τη βέλτιστη λειτουργία.

Γενικά μια επιτυχημένη εγκατάσταση του WordPress είναι αρκετή ώστε να τρέχει ομαλά και χωρίς προβλήματα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να διατηρούμε WordPress συνεχώς ενημερωμένο.

  1. Καμιά φορά οι καινούριες εκδόσεις plugin βγαίνουν έτσι ώστε να δώσουν λύση σε σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που παλιότερες εκδόσεις αδυνατούσαν
  2. Όταν εγκαθιστάτε μια καινούρια έκδοση του WordPress τότε πρέπει να ανανεώσετε και τα plugins του αλλιώς δε θα λειτουργούν.
  3. Η νέα έκδοση των plugins ενδεχομένως να έχει και καινούριες λειτουργίες και δεν έχετε να χάσετε τίποτα με το να τις αποκτήσετε.
  4. Η όλη διαδικασία της ανανέωσης διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα.
  5. Μπορείτε να ανανεώσετε όλα τα plugins με το πολύ ένα-δυο κλικ.
  6. Η εγκατάσταση διαρκεί λιγότερο χρόνο από αυτό που χρειάζεται για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Είναι σαφές ότι το να ακολουθούμε τις εξελίξεις του WordPress και να εγκαθιστούμε κάθε νέα ενημέρωση που ανακοινώνεται είναι εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο. Αν σκεφτεί κανείς ότι έτσι αποφεύγουμε ενδεχόμενα προβλήματα ασφάλειας και προστασίας τότε δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να το αποφεύγουμε.