fast and secure web hosting. from a simple website to a highly visited e-shop  

Ιστολόγιο

Νέα TLDs

Νέα TLDs - τι είναι

Η εισαγωγή ενός μεγάλου συνόλου από νέα TLDs (νέα Top Level Domains) αποτελεί την απάντηση στην ολοένα κι αυξανόμενη ζήτηση και προτάσεων για την δημιουργία περισσότερων δυνατοτήτων για ιδιώτες, εταιρίες και οργανισμούς. Σηματοδοτεί μια ολοκαίνουρια εποχή στο Internet καθώς αλλάζει τα δεδομένα στην στόχευση των domains. Για παράδειγμα πλέον ένα μεγάλο σύνολο δραστηριοτήτων ή τομέας - αντικείμενο μπορεί να αντιπροσωπευθεί απευθείας με μία νέα κατάληξη (πχ .bike, .photography, .today).

Πώς να κάνω το Drupal site μου πιο ασφαλές;

Συνεχίζοντας τα άρθρα σχετικά με την ασφαλή φιλοξενία ιστοσελιδων ( ασφάλεια των sites από επιθέσεις ) αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με το Drupal και την ασφάλειά του.

Φτιάξτε δωρεάν την ιστοσελίδα σας σε 10 λεπτά

Στην Hostdog, με κάθε όνομα χώρου (domain name) .gr, σας κάνουμε δώρο έναν λογαριασμό φιλοξενίας άμεσα ο οποίος, αντίθετα με τον ανταγωνισμό, περιλαμβάνει MySQL database, ώστε να μπορέσετε να εγκαταστήσετε το CMS (WordPress, Drupal, Joomla) της επιλογής σας.

CMS είναι το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου όπου κάνει την δημιουργία δυναμικών σελίδων πολύ πιο απλή κι εύκολη διαδικασία για τον μέσο χρήστη. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πως να δημιουργήσετε δωρεάν την δική σας ιστοσελίδα μόνος ή μόνη σας μέσα σε λίγα λεπτά.

Μεταβίβαση domain name

Κατά την μεταβίβαση (αλλαγή ιδιοκτήτη) ενός ονόματος χώρου (domain name) θα πρέπει τα δύο μέρη δηλαδή Μεταβιβάζοντος και Νέου φορέα - Αποδεχόμενου τη μεταβίβαση. Να συμπληρώσουν το επισυναπτώμενο υπόδειγμα και θα πρέπει στην συνέχεια να μας προωθήσετε τα σχετικά έγγραφα και νόμιμα δικαιολογητικά.

Όλα τα έγγραφα που θα συμπληρώσετε θα πρέπει, όπως προβλέπεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων:

Ο Πίνακας ελέγχου και οι πρώτες ρυθμίσεις σε μια εγκατάσταση Wordpress

Παρακάτω παρουσιάζονται κάποιες οδηγίες και χρήσιμες συμβουλές για την αρχική εγκατάσταση του WordPress όπως έχουν γίνει για παράδειγμα με την χρήση ενός autoinstaller (όπως το Softaculous) σε κάποιο hosting πακέτο φιλοξενίας ή SSD hosting πακέτο φιλοξενίας.

Απαραίτητα βήματα για Images Search Engine Optimization

Αρκετοί δεν δίνουν την αρμόζουσα βαρύτητα στο on-page SEO σχετικά με τις εικόνες. Παρ' όλα αυτά παίζουν ρόλο στο on-page SEO και ακόμα να αποτελέσουν πηγή επιπλέον επισκεψιμότητας. Στην περίπτωση φυσικά που πρόκειται για ένα image site/blog τα παρακάτω κρίνονται σήμερα "υποχρεωτικά".

Ονομασία αρχείων εικόνων

Οδηγός αυτόματης εγκατάστασης cPanel για VPS/dedicated server

Το cPanel είναι παγκοσμίως το κορυφαίο control panel στην βιομηχανία του web hosting. Όλες οι λειτουργίες κι εργασίες είναι προσβάσιμες από ένα web interface κι επιπλέον παρέχει πολλαπλά επίπεδα πρόσβασης για administrators, resellers και τελικούς χρήστες άμεσα έτοιμα προς χρήση.

Οδηγός εγκατάστασης Virtualmin σε Debian

Όπως έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν, το Virtualmin είναι ένα πλήρες διαχειριστικό panel. Θα ασχοληθούμε με την αρχική εγκατάσταση βήμα προς βήμα και θα αναλύσουμε κάποια σημεία σχετικά με την ασφάλεια.

Πώς να κάνετε το WordPress site σας πιο ασφαλές

Αυτό το άρθρο αποτελεί συνέχεια των άρθρων της Hostdog για την ασφάλεια των sites από επιθέσεις και θα προσπαθήσει να καλύψει κάποια βασικά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας ώστε να κάνει ακόμα πιο ασφαλή την εγκατάσταση WordPress που διατηρεί, τόσο σε επίπεδο server όσο κι εφαρμογής π.χ. με την χρήση plugins.

Σελίδες

Subscribe to Ιστολόγιο